Nieuws gemist? Solidariteitsactie voor Palestina & extra treinritten voor UT’ers

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Solidariteitsactie voor Palestina: ‘We willen onze stem laten horen’

Een tentje, tafel, lekkernijen, flyers en Palestijnse vlaggen. Een groep studenten staat daarmee aan de boulevard, om de UT-gemeenschap te bewegen tot solidariteit richting de Palestijnse bevolking. ‘Zwijgen maakt het alleen maar erger.’

Lees hier meer.

Subramaniam: ‘Beperk instroom internationale studenten techniek niet’

Nederland kan het zich niet veroorloven om de instroom van internationale studenten in technische studies te beperken. Dat schrijft collegevoorzitter Vinod Subramaniam in de Volkskrant.

Meer lezen.

‘I’m still in the PhD honeymoon phase’

Students or researchers? PhD candidates fall into a category of their own. In this series, we put doctoral researchers of the University of Twente in the spotlight. This episode gives the stage to Esli Diepenbroek who is developing a new hydrogel material.

Read more.

Extra vroege en late treinritten voor UT-studenten en medewerkers

De dienstregeling van het openbaar vervoer wijzigt zondag 10 december, zo ook die van Keolis Blauwnet. Voor medewerkers en studenten van de UT zorgt dat voor extra treinopties in de ochtend en in de avond.

Meer lezen.

Gamen met één knop? UT-student maakt het mogelijk

UT-student Pablo San Gregorio ontwikkelde samen met zijn compagnon Iván McGill een one button game: Data Garden. Tijdens het Enschedese The Overkill Festival beleeft dit spel deze week zijn debuut.

Lees meer.

‘Je moet wat mazzel hebben om artikelen geaccepteerd te krijgen’

Het is een vrij standaard mailtje waar nogal wat vanaf hangt, vertelt Marieke Huisman, hoogleraar Software Reliability, in de rubriek Tussen Lab en Leven. Het bepaalt niet alleen je humeur voor de rest van de dag, maar vaak ook de voortgang van je carrière, de afronding van een proefschrift, een felbegeerd vinkje op je cv.

Lees hier meer.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.