Extra vroege en late treinritten voor UT-studenten en medewerkers

| Redactie

De dienstregeling van het openbaar vervoer wijzigt zondag 10 december, zo ook die van Keolis Blauwnet. Voor medewerkers en studenten van de UT zorgt dat voor extra treinopties in de ochtend en in de avond.

De nieuwe dienstregeling heeft gevolgen voor het traject Zwolle – Enschede. Op dat stuk zet Keolis Blauwnet meer treinen in. Op het stuk van Almelo naar Enschede zet de vervoerder bovendien een extra vroege trein in. Die vertrekt op werkdagen uit Almelo om 05.30 uur, op zaterdag om 07.00 uur en op zondag om 08.00 uur.

Een extra late trein

Wat ook verandert ten opzichte van de huidige dienstregeling: op alle dagen rijdt er een extra late trein tussen Enschede en Hengelo. Die vertrekt van maandag tot en met donderdag en op zondag om 00.04 uur en op vrijdag en zaterdag om 00.34 uur uit Enschede. Van maandag tot en met vrijdag maakt de Intercity tussen Zwolle en Enschede twee extra ritten. Die van Zwolle naar Enschede vertrekt om 19.39 uur, de tegenovergestelde trein om 19.31 uur.

Door het bovenstaande veranderen de aankomst- en vertrektijden van de trein van en naar Gronau, waardoor de internationale verbinding tussen Zwolle en Münster/Dortmund via Enschede aantrekkelijker wordt. De website keolisblauwnet.nl biedt meer informatie over de nieuwe dienstregeling.

Elektrische bussen

Het busvervoer op en rond de campus gaat er ook anders uitzien. De bussen van Twents verdwijnen en maken plaats voor elektrische bussen van Arriva. De dienstregeling blijft vrijwel volledig intact. Lijn 8 Enschede – Hengelo ondergaat een kleine aanpassing: de bus die tot 11 december om 14.49 uur vertrekt vanaf de UT/Hoofdingang naar Enschede CS, vertrekt in het nieuwe schema een halte verder vanaf de Auke Vleerstraat. Van 26 december tot en met 6 januari geldt een vakantiedienstregeling.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.