Nieuws gemist? Pieter Omtzigt onvermurwbaar & Langezijds ‘schoolgebouw van het jaar’

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Photo by: Emiel Muijderman
UT influx figures drop again

The UT again welcomed fewer first-year students this academic year than the year before. This is 8 percent fewer bachelor's students and 5 percent fewer master's students than in September 2022. The decline can largely be explained by lower throughput of students from the foundation year and the UT's own bachelors.

Read more.

Analyse over UT-financiën: hobbelige weg die niet per se richting afgrond leidt

Een miljoenentekort en een alarmerend mailtje van het college van bestuur, met daarin een aankondiging van ogenschijnlijk drastische financiële maatregelen. Staat het water de UT aan de lippen of wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend? Een analyse van de financiële situatie van de UT.

Lees meer.

Langezijds verkozen tot ‘schoolgebouw van het jaar’

Het nieuwe onderkomen voor de faculteit ITC op de campus is woensdagavond verkozen tot ‘schoolgebouw van het jaar 2023’. Die categorie was onderdeel van de ‘Architectenweb Awards’, een nationaal platform voor architecten.

Lees meer over Langezijds.

Hubertusfeest in paar tellen uitverkocht

Een seconde of twee, drie misschien. En weg zijn ze. De bewoners van Huize Heilige Hubertus kunnen zich gaan klaarstomen voor een stijf uitverkochte editie van het Hubertusfeest. Alle zeshonderd kaarten zijn woensdag in no-time vergeven.

Lees hier meer over de bijzondere kaartverkoop.

Pieter Omtzigt onvermurwbaar: ‘Nederlands voertaal op universiteit’

Pieter Omtzigt blijft bij zijn standpunt: Nederlands moet weer de voertaal worden op universiteiten. Dat is duidelijk na het bezoek van de Enschedese lijsttrekker van het Nieuw Sociaal Contract maandag aan de Universiteit Twente.

Lees hier meer over de komst van Omtzigt naar de UT.

Huize Enschede: ‘Rauw, fris en feestelijk samenzijn’

Zonder UT geen Huize Enschede. De theaterserie over het studentenleven in Enschede staat bol van verwijzingen naar de Universiteit Twente. Maandag begon het derde seizoen in theater De Kleine Willem in de binnenstad van Enschede.

Lees meer.

Column: De messias Sint-Pieter

Masterstudent Lars van de Zandschulp schrijft om de week een column voor U-Today. Vandaag over de komst van 'messias' Pieter Omtzigt naar de campus en de voertaal van de universiteit. 'Ruim een derde van de studenten op de UT is internationa(a)l. Zonder hen implodeert de UT waarschijnlijk sneller dan de BBB.'

Lees zijn column hier.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.