Bewoners Cubicus verhuizen in zomer naar Kennispark

| Stan Waning

Cubicus ondergaat de komende jaren een grondige renovatie. De bewoners van het gebouw zitten vanaf het nieuwe collegejaar in een door de UT gehuurd pand aan het Capitool.

Photo by: FUNDA (BOERS&LEM)
Het tijdelijke onderkomen van Cubicus-bewoners aan het Capitool.

De aanleiding voor het tijdelijk onderbrengen van personeel op het Kennispark is de renovatie die gebouw Cubicus te wachten staat. Een verbouwing die enkele jaren in beslag neemt. Het grootste onderdeel van die klus: het compleet verduurzamen van het gebouw met een nieuw klimaatsysteem. Eind 2021 uitte de universiteitsraad al zorgen over ventilatieproblemen in het gebouw. De renovatie van Cubicus is volgens planning begin 2027 gereed.

Het karakteristieke Cubicus - voorheen Toegepaste Wiskunde en RekenCentrum (TWRC) - werd in 1973 gebouwd. Het gebouw kenmerkt zicht door het ruwe beton, zijn stevige poten in het water, geschakelde blokken en loopbruggen. Aanstaande maandag is het precies 21 jaar geleden dat de helft van het structuralistische gebouw verloren ging door een aangestoken brand. Op die plek ligt nu parkeerplaats P2.

De faculteit Behavioural, Management and Social Sciences (BMS) houdt eind november drie inloopmomenten voor personeel in Capitool 15, dat de UT al sinds april 2022 huurt. Werknemers krijgen dan een rondleiding en vragen stellen over de verhuizing. Het BMS Lab en drie studieverenigingen kunnen die dagen in principe overslaan, want zij verhuizen niet mee naar het Capitool. De BMS-faculteit kiest er namelijk voor om onderwijs en onderzoek zoveel mogelijk op de campus te houden. Voor de drie verenigingen en het BMS Lab is daarom de kop van Langezijds toegewezen als tijdelijke plek.

 

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.