Nieuws gemist? UT wil door met Pathway & Oekraïense student runt stichting

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Weinig afgestudeerde UT’ers wagen een poging om een zetel in de Tweede Kamer te bemachtigen.
UT wil twee jaar langer door met Twente Pathway College

De UT wil de samenwerking met Twente Pathway College voortzetten en stuurt aan op een contractverlenging van twee jaar. Dat wel onder voorwaarden van enkele prestatie-indicatoren en een ontsnappingsclausule, mocht de politieke internationaliseringsdiscussie tot een verbod leiden.

Lees meer.

Verkiezingen op komst: waarom vinden weinig UT’ers hun weg naar de Tweede Kamer?

Weinig afgestudeerde UT’ers wagen een poging om een zetel in de Tweede Kamer te bemachtigen. Door de komst van NSC – de partij van Pieter Omtzigt – verdubbelt het aantal UT’ers in Den Haag mogelijk, maar hoe kan het dat weinig UT-alumni de weg naar het Binnenhof vinden? Of willen vinden?

Lees het verhaal hier.

Uraad niet te spreken over ‘bezuinigings-communicatie’ CvB

De Uraad is niet blij met de manier waarop het college van bestuur communiceerde over de acute bezuinigingen van de UT, zo liet het medezeggenschapsorgaan woensdag weten. Ook vindt de raad dat het CvB ‘de externe oorzaken’ al een jaar geleden kon zien aankomen.

Lees meer.

The lotus as a symbol of Ukrainian resilience

Serhii Lysin (20) founded the Lotus Foundation this year. With that foundation, the UT student wants to offer as much support as possible to his country Ukraine, which was invaded by Russia in early 2022. The foundation also serves as an outlet for Lysin.

Read more.

Watersportcomplex Euros op de schop

Het watersportcomplex van roei-, zeil- en kanovereniging Euros ondergaat een renovatie. Komende zomer start de verbouwing, die medio 2025 afgerond moet zijn.

Lees het artikel hier.

Nieuw betaalsysteem studenten lijkt duurder dan dat het is

Door nieuwe wet- en regelgeving wisselde de UT recent van studentenbijbaansysteem. Kosten die eerder centraal werden gedragen, liggen nu op het bordje van de eenheden. HR-directeur Hans Oeloff vertelt over de nieuwe situatie.

Lees meer.

Student Union wil meer waardering voor activisme

Meer waardering voor activisme, kortere wachtlijsten bij verenigingen en training voor vertrouwenspersonen. Daar wil de Student Union de komende jaren focus op leggen. Woensdag werden de plannen in het strategisch plan voor 2024-2027 besproken in de Uraad.

Lees meer.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.