Vier docenten kanshebber voor Centrale Onderwijsprijs

| Rense Kuipers

UT-docenten Ipek Seyran Topan, Erik Faber, Heidi Toivonen en Ruud Jacobs staan in de finale van de Centrale Onderwijsprijs op 22 juni in Waaier 1. De winnaar krijgt een geldprijs, een oorkonde en de titel ‘docent van het jaar’.

De finalisten van vorig jaar.

De finale kent dezelfde opzet als eerdere jaren: docenten geven traditiegetrouw een minicollege, waarin ze hun manier van lesgeven demonstreren aan de jury en het aanwezige publiek. Zowel de jury als het publiek bepaalt vervolgens wie er met de titel vandoor gaat.

Vorig jaar won hoogleraar Nelly Litvak de Centrale Onderwijsprijs. Opvallend dit jaar is dat drie docenten werkzaam aan de faculteit BMS in de finale staan. Dat zijn Ruud Jacobs, Heidi Toivonen en Ipek Seyran Topan. Laatstgenoemde stond al meerdere malen in de finale – ook vorig jaar – en won de onderwijsprijs in 2019. Ook de faculteit EEMCS levert een finalist aan, in de persoon van Erik Faber. De docent Creative Technology stond ook al eens eerder in de finale, in 2016.

Een commissie vanuit het Overleg Studieverenigingen kiest elk jaar finalisten, op basis van de keuzes die de studieverenigingen zelf maken voor hun docent van het jaar – de zogeheten decentrale onderwijsprijzen. ‘We hebben gekeken naar de beste docenten en hebben alle externe factoren, zoals faculteit en dergelijke, buiten beschouwing gelaten’, zegt commissielid Roy Koers.

De finale vindt plaats op donderdagmiddag 22 juni, vanaf 14:00 uur, in Waaier 1. Hoewel de winnaar direct na afloop bekend wordt gemaakt, krijgt diegene de prijs (2500 euro en een oorkonde) formeel pas tijdens de Opening Academisch Jaar in september.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.