Nieuws gemist? Interview Vinod Subramaniam & student valt van balkon

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

De Calslaan.

No more social distancing at the UT

The 1.5-metre rule belongs to the past on campus. From the new academic year onwards, students and teachers are no longer required to maintain their distance. However, restrictions remain in place, such as a maximum group size of 75, facemasks and the advice to work from home.

Read more.

Interview Vinod Subramaniam | ‘I want to be approachable and deeply interested’

Vinod Subramaniam has arrived to the University of Twente as the new President of the Executive Board. He talks about his expectations, the importance of diversity and being the first non-Western leader at a Dutch university.

Read more.

Student gewond door val van balkon op campus

Een bewoner van een kamer aan de Calslaan is vorige week gewond geraakt, toen hij vanaf de derde verdieping van zijn balkon viel. Dat bevestigt de politie.

Lees hier meer.

Interview Jaco Zuurmond | ‘Ik ben hier niet om iemand te bekeren’

Jaco Zuurmond is de nieuwe studentenpastor van het Studentenpastoraat Enschede. Het is niet zijn eerste kennismaking met de universiteit, waar hij ‘een zoektocht’ start om zo inclusief mogelijk middenin de UT-gemeenschap te staan.

Lees hier meer.

De UT blijft buiten top 200 Times Ranking

De positie van de UT in de Times Higher Education ranking blijft ongeveer gelijk ten opzichte van vorig jaar. De UT krijgt in de ranking een plek tussen de 201 en 250. In het algemeen presteren Nederlandse universiteiten nog altijd goed in de wereldwijde ranglijst van het Britse tijdschrift. China is in opmars.

Lees hier meer.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.