Avondklok: campusbezoek beperkt tot ‘absoluut minimum’

| Redactie

Vanwege de avondklok, die zaterdag ingaat, sluit de universiteitsbibliotheek vanaf volgende om half acht haar deuren. De UT roept medewerkers en studenten op om in de avonduren niet naar de campus te komen, tenzij dat ‘onontkoombaar’ is.

Photo by: Tim Rijnhout

Het kabinet kondigde woensdagmiddag extra maatregelen aan om het coronavirus sneller de kop in te kunnen drukken, zoals een avondklok en nieuwe reisrestricties. In een mail aan medewerkers en studenten dringt de UT erop aan om in de avonduren niet naar de campus te komen, tenzij dat ‘onontkoombaar is. De universiteit gaat controleren of het bezoek in de avonduren beperkt blijft tot een ‘absoluut minimum.’

Tentamens in de avonduren kunnen gewoon doorgaan. Studenten, maar ook docenten en ondersteuners die vanwege een tentamen over straat gaan tijdens de avondklok, moeten een eigen verklaring bij zich hebben dat ze zelf hebben geschreven en een verklaring van hun onderwijsinstelling.

Vanwege de avondklok gaat de universiteitsbibliotheek eerder op slot. Studenten kunnen tot 19.30 uur gebruik maken van de UB. Ook zal de buitenverlichting bij de sportfaciliteiten om half acht doven. De balie van het Sportcentrum blijft tot 20.00 uur geopend.

Reisrestricties

Door de nieuwe reisrestricties zijn er geen vluchten (en boottochten) naar Nederland meer toegestaan vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en een groot aantal landen in Zuid-Amerika. Ook moeten mensen die naar Nederland komen, twee negatieve coronatests overleggen. De UT zoekt contact met nieuwe studenten en medewerkers voor wie deze nieuwe reisrestricties mogelijk gevolgen hebben en zoekt met hen naar een passende oplossing.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.