Avondklok geldt toch niet bij tentamens

Wanneer de avondklok geldt, mogen studenten ’s avonds toch over straat als ze een tentamen hebben. Minister Grapperhaus van Justitie heeft dit donderdagmiddag toegezegd in de Tweede Kamer.

Photo by: flickr creative commons | Ron de Boom

De Tweede Kamer sprak gisteren over het invoeren van een avondklok. Met die maatregel wil het kabinet het aantal coronabesmettingen terugdringen. De Tweede Kamer stemde gisteravond in met de plannen.

Woensdag was er verwarring over studenten die tentamen moeten doen. Eerst had het kabinet laten weten dat de avondklok niet zou gelden voor deze studenten, maar later trok het dit weer in. De avondtentamens moesten maar geschrapt worden.

Diverse politieke partijen drongen er bij het kabinet aan om deze uitzondering toch toe te staan. Onderwijsinstellingen en studentenorganisaties hadden daar woensdag toe opgeroepen, en dus niet zonder succes.

Twee verklaringen

Studenten, maar ook docenten en ondersteuners die vanwege een tentamen over straat gaan tijdens de avondklok, moeten een briefje bij zich hebben dat ze zelf hebben geschreven en een verklaring van hun onderwijsinstelling.

De kamer bedong dat de avondklok een half uur later zal ingaan: om negen uur in plaats van om half negen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.