Alles straalt gastvrijheid uit in U Parkhotel

| Rik Visschedijk

Marijke Schmand, directeur van het fonkelnieuwe U Parkhotel, komt naar de receptie om haar gasten persoonlijk te verwelkomen. ‘Mooi is het geworden, he?’. Deze maandag gaan de deuren voor het eerst open. Volgens de receptioniste is het een komen en gaan van mensen. ‘Niet alleen slapers, maar vooral ook UT’ers die een kijkje komen nemen.’

Everything exudes hospitality at U Parkhotel

Marijke Schmand, director of the brand new U Parkhotel, comes to the reception to welcome her guests in person. ‘It has become beautiful, is not it?’ This Monday the doors opened for the first time. According to the receptionist it is a coming and going of people. 'Not only guests, but especially UT staff who come to take a look.'

Na een lange verbouwing van de Hogekamp is het eindelijk zo ver: het U Parkhotel is up and running. De campus nam eerder afscheid van het iconische, maar oh zo verouderde, conferentiehotel De Drienerburght. De entree van het hotel is natuurlijk nog niet wat ‘ie moet zijn. De afgraving die het plein moet worden ligt open, de gure februariwind jaagt om de oren. Maar eenmaal binnen ziet het er picobello uit.

Veel grijs en wit

Klokslag drie uur staan we aan de receptie. Iets te vroeg, de kamer is nog niet helemaal klaar. De receptioniste neemt de tas aan en een uurtje later, kunnen we naar de zevende verdieping. Daar wacht een keurige kamer, strak ingericht met veel grijs en wit. De grote ramen en het dito uitzicht over de campus vallen op. Er ligt genoeg instantkoffie en thee. Het waterkokertje heeft zo z’n eigen mores, maar na een paar keer de stekker erin en eruit, hebben we toch bijna-kokend water.

Wat later het diner. Het U Parkhotel is natuurlijk niet gericht op kinderen, hier zullen vooral onderzoekers en zakelijke gasten overnachten. Maar aan de vijfjarige zoon is gedacht: hij mag een cadeautje uitpakken. Het is een kleurboek van Cars, inclusief potloden. Samen met een nieuw doosje Lego, zou dit genoeg afleiding moeten zijn om een hoofd- en nagerecht door te komen zonder kleerscheuren.

We kiezen voor een geïmproviseerd kindermenu (want buiten de kaart) voor de vijfjarige, en een medium entrecote. Het is rustig in het U Parkrestaurant, in de tijd dat wij er zitten zijn vier tafels bezet. Het eten is goed: smakelijk en vers. De relatieve rust heeft ook z’n voordelen: op deze manier is het voor Raymond Linderhof en Henri Kok prima inwerken. Zij deden, als bedrijfsleider en restaurantmedewerker van de Faculty Club, het licht uit aan de overkant.

‘Prima eerste dag’

Ondertussen heeft Marijke Schmand haar jas aan. ‘Een prima eerste dag’, zegt ze. Vorige week had ze de allereerste gasten al. Die kwamen proefslapen. ‘De feedback is zó belangrijk’, aldus Schmand. ‘Je kunt alles plannen, maar je ziet pas in de praktijk of het hotel precies is zoals het moet. Of er al verbeterpunten zijn? We moeten nog even goed naar de temperatuurregeling kijken, die is nog niet perfect.’

De keuze voor het dessert is gemakkelijk, Henri Kok beveelt de Mousse van gezouten karamel met een bol vanille-ijs aan. Dat blijkt een prima suggestie. Na een geslaagd diner gaan we terug naar de kamer. Het zal nieuwigheid zijn, maar nergens is de afstandsbediening voor de tv te vinden. Niet dat het veel uitmaakt, want wie kijkt er nog lineair televisie? Gisteren zonden de Britten een nieuwe aflevering van Endeavour uit (de prequel van Inspector Morse). Op het campusnetwerk Eduroam hoef je nauwelijks kunstgrepen uit te halen om die uitzending binnen te hengelen. Drie minuten later staat ‘ie klaar om te kijken.

Na een goede nachtrust wacht het ontbijtbuffet. Ook hier geen klachten. Erg uitgebreid is het niet, maar alles is er en het smaakt prima. Voor zakelijke gasten is dit een uitstekend hotel, waar je goed eet en uitgerust aan de dag begint. Alles in het U Parkhotel straalt gastvrijheid uit. Zowel naar de zakelijke bezoeker, maar zeker ook naar kleinere bezoekertjes. Nu is het nog even wachten tot het plein voor de Hogekamp klaar is. Want dan heeft het hotel de entree die het verdient.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.