Aanleg plein Hogekamp jaar vertraagd

| Rense Kuipers

Het duurt ruim een jaar langer voordat het nieuwe plein rondom de Hogekamp gerealiseerd is. De bedoeling is nu dat het terrein eind 2019 af is. Reden voor de vertraging is de verlate verbouw van de toren van het gebouw, waardoor de aanleg van het plein stapsgewijs plaatsvindt.

Het plein moest in eerste instantie klaar zijn op 10 juli. Dat is de dag dat projectontwikkelaar Van Wijnen het grootste gedeelte van het gebouw - de 445 studentenkamers - oplevert. Maar omdat de renovatie van de toren vertraging oploopt door de verbouwing van 48 appartementen, loopt de aanleg van het plein ook uit.

‘Je kunt niet een plein volledig aanleggen als er nog tal van werk- en bouwverkeer langs moet. Vandaar dat we hebben gekozen voor een gefaseerde aanpak’, aldus UT-woordvoerder Bertyl Lankhaar.

Die gefaseerde aanpak houdt in dat de 240 parkeerplaatsen aan de achterkant van het gebouw deze zomer af zijn. Vanaf september tot aan januari wordt de buitenkant van de toren opgeknapt en het terras voor het U Parkhotel aangelegd, zodat het hotel in februari 2019 zijn deuren kan openen. Daarna is de kant van de Vrijhof-vijver aan de beurt, waar een tuingedeelte komt. Na oplevering van de toren (gepland voor juni 2019) staat de realisatie van het plein op de planning. Wat betekent dat eind 2019 het hele gebied spic en span moet zijn.

Volgens Lankhaar worden maatregelen genomen om de overlast voor bewoners en bezoekers van het gebouw zoveel mogelijk te beperken. ‘Zo zorgen we dat de entrees van zowel het studenten- als hotelgedeelte goed bereikbaar zijn. En we treffen maatregelen zodat de verbouw van de toren en de aanleg van het plein zo geruisloos mogelijk verloopt. Maar het kan altijd voorkomen dat mensen wat hinder ondervinden.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.