Zetels Uraad naar Emile Dopheide en Jacqueline Weppelman

| Rense Kuipers

Emile Dopheide (Campus Coalitie) en Jacqueline Weppelman (List Weppelman) krijgen een zetel in de universiteitsraad, zo maakte UT-vicevoorzitter Mirjam Bult zojuist bekend. De opkomst bij deze tussentijdse medewerkersverkiezingen was 20,33 procent.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Vier kandidaten deden een gooi naar de twee vacante zetels in de Uraad, bij de tussentijdse verkiezingen deze week. Dat waren Emile Dopheide en Joyce Karreman namens bestaande partij Campus Coalitie en Jacqueline Weppelman en Anton Atanasov namens de nieuwe partijen ‘List Weppelman’ en ‘List P-NUT’. Weppelman en Dopheide trokken aan het langste eind.

De tussentijdse verkiezingen vonden plaats omdat de situatie van de raad sinds dit najaar ‘veel te fragiel’ was, zoals voorzitter Herbert Wormeester stelde. Afgelopen zomer gingen de verkiezingen voor medewerkers niet door vanwege te weinig kandidaten – acht in totaal, voor negen zetels. Vervolgens trok raadslid Ewert Aukes zich in het najaar terug, omdat hij zijn zitting in de raad niet kon combineren met zijn werkzaamheden.

De nieuwe raadsleden treden per direct toe tot de universiteitsraad, waarmee alle achttien zetels van de raad weer gevuld.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.