Nieuws gemist? Sobere dies & voetbalreis UT-Kring

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Photo by: FOKKE EENHOORN
Sobere dies natalis vanwege financiële situatie UT

De UT viert op 24 mei een bescheidener verjaardag vergeleken met voorgaande jaren. De 62e dies natalis doet zowel in locatie, aankleding als muzikale opluistering een stapje terug. Dat vanwege de financiële situatie van de UT.

Lees hier. 

Young Academy UT verandert voorwaarden voor nieuwe leden

De Young Academy van de UT (YAT) stelt vanaf heden nieuwe selectievoorwaarden aan potentiële leden. Doel is om meer actievere jonge wetenschappers te binden. Die hoeven als eis geen behaalde prestigieuze beurs meer te overleggen.

Lees hier. 

Elftal TG'ers bij MST vormt eerste vakgroep Technische Geneeskunde

Elf UT-alumni richtten samen de eerste ziekenhuisvakgroep Technische Geneeskunde op in het Medisch Spectrum Twente. Medisch manager en universitair docent Femke Schröder vertelt over erkenning voor de beroepsgroep, de band met de UT en toekomstplannen.

Lees hier. 

Fish, chips en Tottenham Hotspur

Met een bomvolle bus reisde personeelsvereniging UT-Kring afgelopen weekend af naar Londen, voetbalhoofdstad van de wereld. Hoogtepunt voor de ruim vijftig liefhebbers: een bezoek aan de wedstrijd van West Ham United in het Olympisch stadion.

Lees hier. 

EEMCS-faculteit vult twee Hypatia-leerstoelen

De faculteit EEMCS (Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science) heeft twee Hypatia-hoogleraren aangesteld. Het gaat om Anna Sperotto en Maria Vlasiou. De Hypatia-leerstoelen bestaan sinds 2018 met als doel het aandeel vrouwelijke hoogleraren te verhogen.

Lees hier. 

'We willen fietsen veiliger en plezieriger maken'

Hoe kun je fietsen veiliger en aantrekkelijker maken met behulp van technologie? UT-onderzoekers voeren de komende weken vanuit het Smart Connected Bikes-project veldtesten uit met verschillende waarschuwingssystemen op een e-bike. Een verslaggever fietste namens U-Today als vrijwillig proefkonijn mee, vanaf de campus door Twekkelerveld.

Lees hier. 

The Slapping Studs: op en buiten het ijs een hechte eenheid

De UT heeft talloze clubs, genootschappen, studentenhuizen en verenigingen. Wat houdt ze in stand? Wat bindt de leden of bewoners? In deze 29e aflevering: ijshockeyvereniging The Slapping Studs.

Lees hier. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.