Nieuws gemist? Zorgen over balans UT-VU & onduidelijkheid over maatregelenpakket

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Hoe een tentamenfraudezaak het leven van een UT-student op z'n kop zette

Een UT-student Mechanical Engineering gebruikte vorig jaar ChatGPT voor een essay en werd daarmee betrapt. Hij belandde vervolgens in een complexe en slepende zaak met de examencommissie. Inmiddels ligt de kwestie bij de Raad van State. Over hoe het zo uit de hand kon lopen schreef U-Today – op basis van tientallen bronnen – onderstaande reconstructie.

Lees hier. 

'Schrappen introductiekampen leidt tot drukte op campus'

Wordt het niet te druk, als alle opleidingsprogramma’s van de Kick-In zich naar de campus verplaatsen? Dat vraagt de universiteitsraad aan het college van bestuur. De Uraad vreest voor capaciteitsproblemen.

Lees hier. 

'Als je wilt promoveren aan de UT, is de realiteit slechts een bijzaak'

Max Rang, promovendus bij TNW, wil graag zijn proefschrift verdedigen maar stuit daarbij op een muur van ‘administratieve nonsens’. En daarom kan hij niet promoveren om principiële redenen, schrijft hij in een ingezonden brief. Als gevolg hiervan kwam er woensdag een petitie online.

Lees hier.

Financieel maatregelenpakket levert meer vragen dan antwoorden op

De UT maakte woensdag een initiatief met een twintigtal ‘bouwstenen’ bekend, waarmee ze financieel wendbaar wil blijven. De universiteit vreest voor druk op de financiering voor het hoger onderwijs en onderzoek, onder andere door internationaliseringswetgeving. Het pakket zorgde in de Uraad vooral voor onduidelijkheid.

Lees hier. 

Zorgen over balans UT-VU, komt de liefde niet te veel van één kant?

Met twee gezamenlijke UT-VU-opleidingen onderweg en twee in de pijplijn is de Twents-Amsterdamse connectie nauwelijks nog weg te denken. Maar komt de liefde niet teveel van één kant? Die zorg sprak de universiteitsraad uit in een ongevraagd advies aan het college van bestuur.

Lees hier. 

UT en Radboudumc versterken samenwerking

De UT gaat de samenwerking met het Nijmeegse Radboudumc-ziekenhuis versterken. In april zetten beide partijen een handtekening onder een nieuwe overeenkomst.

Lees hier. 

Damesdispuut Aditi: 'Iets vieren doen we met een momentje Apfelkorn'

De UT heeft talloze clubs, genootschappen, studentenhuizen en verenigingen. Wat houdt ze in stand? Wat bindt de leden of bewoners? In deze 28e aflevering: onafhankelijk damesdispuut Aditi.

Lees hier. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.