‘Schrappen introductiekampen leidt tot drukte op campus’

| Rense Kuipers

Wordt het niet te druk, als alle opleidingsprogramma’s van de Kick-In zich naar de campus verplaatsen? Dat vraagt de universiteitsraad aan het college van bestuur. De Uraad vreest voor capaciteitsproblemen.

Photo by: RIKKERT HARINK
De plenaire Kick-In, afgelopen augustus

Het onderwerp kwam woensdagochtend ter sprake tijdens de plenaire vergadering tussen de universiteitsraad en het college van bestuur, bij de evaluatie van de vorige Kick-In. Onder andere vanwege het eerdere advies van de Kick-In stuurgroep om de introductiekampen te schrappen, sorteert de Uraad voor op capaciteitsproblemen op de campus.

De Uraad twijfelt aan de haalbaarheid van het faciliteren van alle groepen op de campus, ‘vooral voor activiteiten die meer ruimte nodig hebben dan een collegezaal’. ‘Het zou jammer zijn als programma's moeten worden ingekort omdat er geen faciliteiten zijn om activiteiten of diners te organiseren.  Vooral omdat de curriculaire Kick-In de kans is om eerstejaarsstudenten van dezelfde opleiding – maar buiten de doegroep - te ontmoeten’, zo luidt het advies van de raad.

Zo’n majeure verandering als het schrappen van alle kampen vergt tijd, zegt de Uraad, die denkt dat er niet snel een plan B klaarligt als er onvoldoende capaciteit blijkt te zijn op de campus. Daarom neemt de raad geen genoegen met de voorgestelde datum van 1 juni waarop het reserveringsbureau de ruimtes gaat verdelen. ‘Dit is te laat. Als de verdeling gemaakt is, is het al bijna zomervakantie. Sommige studieverenigingen hebben al moeite met het vullen van de opleidingskickincommissies vanwege het afnemende activisme. De deadline op 1 juni zetten verhoogt de werkdruk in de zomer.’

Rector Tom Veldkamp nam de adviezen van de raad ter harte.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.