Petitie gestart na opiniebrief TNW-promovendus

| Redactie

Max Rang, promovendus bij TNW, schreef deze week een opiniebrief voor U-Today. De aanleiding: hij wil graag zijn proefschrift verdedigen, maar stuit daarbij op een muur van ‘administratieve nonsens’. En daarom kan hij niet promoveren om principiële redenen. Als gevolg van de brief is een petitie gestart.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De petitie is – in overleg met Rang – bedacht door Dennis Klaassen en Kevin Vonk, beiden promovendi aan de UT. ‘Omdat de brief van Rang frustraties beschrijft die eigenlijk alle PhD's ervaren, alleen niet iedereen zegt er iets van. De meeste mensen springen gewoon door de hoepel, omdat het nou eenmaal moet om je thesis af te kunnen ronden. Max is zo dapper geweest om dit niet langer te accepteren en zijn mond open te trekken’, aldus het duo.

De petitie is woensdag online gegaan en telt binnen een dag meer dan honderd ondertekenaars, onder wie UT-hoogleraren David Marpaung, Detlef Lohse en Stefano Stramigioli. Het doel is om een gesprek op gang te brengen tussen PhD's en het college van bestuur om veranderingen aan te brengen aan het huidige systeem.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.