Nieuws gemist? SU bezuinigt & stroomuitval tijdens tentamen

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk
Tentamenlocatie Therm.
‘Wij willen de nuance terug in deze discussie’

De politieke roep om een taalaanpassing van Engelstalige bachelors wordt luider, zo bleek ook voor en na de Tweede Kamerverkiezingen. Waar UT-opleidingen met een stevig technisch profiel mogelijk uitgezonderd worden, ligt met name de BMS-faculteit onder een vergrootglas.

Een uitgebreid interview met BMS-decaan Tanya Bondarouk en vicedecaan Ciano Aydin.

Student Union bezuinigt: kaalslag projecten en activiteiten

De Student Union (SU) ontkomt niet aan forse bezuinigingen. In het jaarplan voor 2024 schrijft de SU over het schrappen van meerdere projecten zoals TEDx en de ECO Challenge en het niet meer financieren van studieruimte Wallstreet. Maar zelfs met die maatregelen verwacht de SU geen sluitende begroting te hebben.

Lees meer.

Rector won't expand ius promovendi just yet, despite advice University Council

Following in the footsteps of the Young Academy Twente, the University Council is also arguing in favour of extending promotion rights for assistant and associate professors. Rector Tom Veldkamp, however, is not just going to change tack, but does consider a policy change in the Doctorate Board next year.

Read the article.

'The English language actually enriches the psychology programme'

From The Hague, political pressure on the English language in bachelors is increasing. For the UT, this bites especially in BMS programmes, such as psychology. What do Dutch but also international students think of the call for a possible return to Dutch?

Read more.

Stroom valt uit in Therm: 300 studenten weggestuurd tijdens tentamen

Zo'n 300 studenten zijn woensdagochtend weggestuurd tijdens het maken van een tentamen Data Science. Oorzaak: de stroom viel uit in tentamengebouw Therm.

Lees meer.

Thema Kick-In 2024: Unlock the Unknown

'Unlock the Unknown', dat is het thema van de Kick-In 2024. De introductiecommissie kondigde donderdagavond het thema aan in een speciale voorstelling. De introductieperiode vindt dit jaar plaats van woensdag 21 augustus tot en met donderdag 29 augustus.

Meer lezen.

Uraad: ‘Betere communicatie naar werknemers met aflopend contract’

De universiteitsraad hamerde opnieuw op duidelijke communicatie over de gevolgen van bezuinigingen voor medewerkers met een tijdelijk contract. Dat moet beter. De raad maakte dat woensdag tijdens de plenaire vergadering duidelijk aan het college van bestuur.

Lees meer.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.