Nieuws gemist? UB is vapende studenten zat & UT zakt naar vierde plaats Keuzegids

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Universiteitsbibliotheek is vapende en lawaaiige studenten zat

Studenten die vapen, voor geluidsoverlast zorgen of vreemde teksten op de muur kalken in projectruimtes. De universiteitsbibliotheek ervaart dit collegejaar meer klachten dan ooit.

Lees hier meer.

Te veel drinken, levensmoe… het gaat nog niet goed met studenten

Eén op de vier studenten is weleens levensmoe en één op de zes is een zware drinker, blijkt uit een nieuwe monitor. En toch gaat het iets beter met het mentale welzijn van studenten dan twee jaar geleden.

Lees hier meer.
Keuzegids universiteiten: UT van plek drie naar vier

Vier topopleidingen, negen voldoendes en twee onvoldoendes onder de bacheloropleidingen. Met een gemiddelde score van 63,5 punten staat de UT op de vierde plek in de Keuzegids Universiteiten 2024.

Lees hier meer.

Begroting 2024: ‘behoudende koers’ en verwachte rode cijfers

Ook komend jaar verwacht de UT een tekort te noteren en de recent aangekondigde financiële maatregelen blijven van kracht. Dat meldt het college van bestuur in een bericht over de conceptbegroting, die deze week achter gesloten deuren besproken werd met de universiteitsraad.

Lees hier meer.

‘Zandschaarste is een opkomende crisis van wereldschaal’

Pieter Roos, universitair hoofddocent Water Engineering & Management (WEM), ontving met het BANX-project deze week een NWO-toekenning van ruim 800.000 euro. De komende vijf jaar hoopt Roos samen met Belgische collega’s meer inzicht te krijgen in de gevolgen van zandwinning op zee.

Lees hier meer.

Start-ups van UT naar Slush Helsinki, op zoek naar inspiratie en investeerders

Met twaalf start-ups is de UT aanwezig bij Slush in Helsinki. De technologieconferentie in de Finse hoofdstad staat bekend als grootste start-upbijeenkomst van de wereld. Het belangrijkste doel is om de vooral tech-gedreven bedrijven in contact te brengen met investeerders. Een van die start-ups is Inspectigence van postdoc Alireza Alemi.

Lees hier meer.

‘Het besef dat klachten hier thuishoren, duidt op volwassenheid’

Ombudsman Han Warmelink is in zijn jaarverslag positief over de zelfreflectie die de HR-afdeling toonde en constateert dat de UT minder paniekerig omgaat met conflicten. Daarentegen zijn er wel zorgen over de kwetsbare positie van bepaalde PhD’s.

Lees hier meer.

Studenten leren de UT onder druk te zetten voor duurzaamheid

Hoe zet je de universiteit onder druk om klimaatregelen te nemen? Die vraag stond dinsdag centraal tijdens een ‘escalatieladder’-workshop van University Rebellion en Green Hub Twente, ter gelegenheid van de Sustainability Week. ‘We kunnen Taylor Swift vragen of zij onze actie wil ondersteunen.’

Lees hier meer.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.