Eredoctor krijgt speciale leerstoel bij faculteit ITC

| Rense Kuipers

Debra Roberts, vorig jaar door de UT benoemd tot eredoctor, krijgt een leerstoel bij de faculteit ITC. Roberts wordt voor één dag in de week hoogleraar op de speciale Schermerhorn-leerstoel.

Photo by: eric brinkhorst
Debra Roberts tijdens de 60e dies natalis van de UT.

Roberts wordt beschouwd als een van de honderd invloedrijkste personen wereldwijd ten aanzien van klimaatbeleid en is een van de vicevoorzitters van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Ze ontving diverse onderscheidingen voor haar werk, waaronder de AfriCan Climate Research Award. Vorig jaar was ze een van de ontvangers van een prestigieus eredoctoraat van de UT, ter ere van het zestigjarig bestaan van de universiteit.

Maarten van Aalst droeg Roberts aan voor een eredoctoraat namens de faculteit ITC. Daar gaat Roberts nu werken, op een speciaal gecreëerde leerstoel vernoemd naar ITC-oprichter Willem Schermerhorn. ITC creëerde die leerstoel in 2021, ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan van de faculteit, met als doel om bij te dragen aan een beter begrip van ‘open science’ op het gebied van geo-informatica en aardobservatie. Het gaat om een aanstelling van 0,2 fte.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.