ITC-faculteit viert eerste werkdag op campus

| Stan Waning

Na een voorspoedige verhuizing nam de ITC-faculteit vanmorgen intrek in Langezijds. Dat werd gevierd met een speech en twee optredens. De eerste werkdag op de campus was daarmee een feit voor de faculteit.

Photo by: Frans Nikkels

De faculteit wilde de officieuze opening – de officiële volgt na de zomer – eigenlijk buiten voor het gerenoveerde gebouw vieren, maar de weergoden gooiden roet in het eten. Het programma werd daarom naar de entreehal verplaatst. Daar waren de vrolijke klanken van dweilorkest Tohuwabubu tot ver buiten het gebouw te horen. Binnen dansten ITC-medewerkers fanatiek mee, de één meer in de maat dan de ander. En er was koffie, met donuts en muffins.

Breakdance

Dat de eerste werkdag op de campus niet alleen maar uit feest bestond, bleek iets verderop in het gebouw. Daar volgde een groep ijverige studenten aandachtig een les over waterdichtheid. Naast hun lokaal stonden leden van breakdancevereniging Break-Even klaar om het podium te betreden. Hun optreden kon op luid gejuich van de tientallen studenten op de trap rekenen.

Applaus was er ook voor decaan Freek van der Meer, toen hij in zijn speech alle namen van mensen opsomde die betrokken waren bij de verhuizing en renovatie. Speciale aandacht was er voor Rob Nengerman, Annemarie Arets en Marco Boevink. ‘In 2010 ontstond het plan om met de ITC-faculteit naar de campus te komen. Meerdere opties kwamen voorbij en uiteindelijk werd het dit gebouw. We zitten na jaren van geduld nu eerste rang op de campus. Dit is een bijzonder moment’, aldus de decaan.

Van der Meer vertelde de aanwezigen bovendien dat met alle wensen van de faculteit rekening gehouden was. ‘Maar één ding was niet onderhandelbaar: de naam Langezijds. Dus laten we die samen een paar keer oefenen’, waarna de veelal internationale aanwezigen meermaals Langezijds scandeerden. Het slotstuk van de opening bestond uit een groepsfoto, gemaakt door – hoe kan het ook anders binnen ITC – een drone.


De officiële opening van Langezijds volgt na de zomervakantie.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.