Taakstraf voor oud-penningmeester Piranha

| Stan Waning

De 22-jarige oud-penningmeester van zwemvereniging Piranha, die rommelde met geld uit de clubkas van de vereniging, heeft een taakstraf opgelegd gekregen. Dat gebeurde vorige maand tijdens een OM-hoorzitting. Hij ging niet in beroep tegen de strafbeschikking.

De oud-bestuurder moest zich begin september verantwoorden tijdens een OM-hoorzitting. Dat is een zitting die niet openbaar is, waardoor de hoogte en voorwaarden van zijn taakstraf onbekend zijn. De beslissing die is genomen is onherroepelijk.

Cryptovaluta

In mei 2021 maakte de inmiddels 22-jarige oud-penningmeester 20.000 euro uit de clubkas van Piranha over naar zijn eigen rekening. Hij wilde het geld met winst beleggen in cryptovaluta voor de vereniging, maar verloor ruim 7.500 euro. De kascommissie van de vereniging merkte niets van de overboeking, omdat hij vervalste rekeningstanden doorstuurde. Een nieuw bestuur van Piranha ontdekte vorig jaar september dat er iets niet klopte aan de financiële huishouding.

In een algemene ledenvergadering legde dat bestuur enkele weken later ‘passende sancties’ op aan de sjoemelende penningmeester die inmiddels niet meer aan de UT studeert. Het bestuur wilde destijds niet uitleggen wat die sancties precies inhielden, maar geeft nu via voorzitter Ties van het Erve aan dat de zaak  is afgehandeld. ‘Wij hebben het verloren geld terug gekregen en justitie heeft het met de oud-bestuurder afgehandeld.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.