‘Passende sancties’ tegen sjoemelende penningmeester Piranha

| Redactie

Het bestuur van UT-zwemvereniging Piranha legt ‘passende sancties’ op aan de oud-penningmeester die vorig collegejaar 20.000 euro van de clubkas naar zijn eigen rekening overboekte. Dat laat de vereniging weten in een statement op haar website.

Het besluit over het lot van de penningmeester is genomen tijdens de algemene ledenvergadering van Piranha op 1 december. De oud-bestuurder boekte in mei 20.000 euro van de clubkas over naar zijn eigen rekening. Hij wilde het geld naar eigen zeggen met winst beleggen in cryptovaluta voor de vereniging, maar verloor ruim 7.500 euro. Het huidige bestuur ontdekte de malversatie en stuurde hierover een brief aan alle leden van Piranha. 

Tijdens de algemene ledenvergadering is anoniem gestemd over de kwestie. In een statement op de website laat het bestuur weten ‘passende sancties op te leggen aan de desbetreffende persoon. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over het terug betalen van het resterende geldbedrag. Dit is reeds besproken met de desbetreffende persoon.’

Wat de ‘passende sancties’ precies zijn, valt niet terug te lezen in het bericht op de website. Onduidelijk is of de vereniging aangifte doet en hoe het resterende bedrag wordt terugbetaald. Eerder opperde het bestuur in een brief aan de leden om de oud-penningmeester opnieuw te laten beleggen, zodat hij het geld sneller zou kunnen terugverdienen.

Geen commentaar

Het bestuur van Piranha, de Student Union en de UT zijn ondanks diverse pogingen niet bereid om de maatregelen tegen de oud-penningmeester verder toe te lichten. De zwemvereniging wil de kwestie intern oplossen. In het statement zegt het bestuur erop te vertrouwen ‘dat deze zaak zo snel mogelijk op een goede manier afgehandeld kan worden’.

Piranha maakt gebruik van de sportfaciliteiten en subsidies van de UT. De universiteit laat weten de situatie te betreuren, maar zegt dat de penningmeesterkwestie een aangelegenheid van de vereniging is. ‘Ons beeld is dat ZPV Piranha de situatie niet lichtzinnig opvat en adequaat reageert: niet alleen om te komen tot een juiste afsluiting van de kwestie, maar ook om te zorgen dat zoiets niet opnieuw voorkomt’, laat woordvoerder Laurens van der Velde weten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.