UT verkoopt ITC-pand aan Rijksvastgoedbedrijf

| Redactie

De UT heeft het ITC-faculteitsgebouw aan de Hengelosestraat in Enschede verkocht aan het Rijksvastgoedbedrijf. In 2023 verhuist ITC naar Langezijds op de campus. Tot die tijd kan de faculteit gebruik blijven maken van het pand aan de Hengelosestraat.

Photo by: Rikkert Harink

De rennovatie van Langezijds, het nieuwe onderkomen voor de faculteit ITC, liep eerder vertraging op vanwege de vloerfundering. De verwachting is nu dat het faculteitsgebouw eind 2022 wordt opgeleverd. Begin 2023 moet de verhuizing plaatsvinden. Met het Rijksvastgoedbedrijf, de nieuwe eigenaar van het pand aan de Hengelosestraat, zijn afspraken gemaakt waardoor ITC slechts één keer hoeft te verhuizen en rechtstreeks naar de campus kan overgaan.

ITC huist sinds 1996 in het markante pand aan de Hengelosestraat 99. Daar komt met de verhuizing naar de campus en de verkoop aan het Rijksvastgoedbedrijf na ruim 25 jaar een einde aan. De komende jaren zal de vastgoedorganisatie van de Nederlandse Rijksoverheid het gebouw renoveren en verduurzamen. Daarna worden verschillende rijksdiensten in het pand gevestigd.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.