Nieuwe CvB-leden: Vinod Subramaniam en Machteld Roos

| Jelle Posthuma

Vinod Subramaniam is de nieuwe voorzitter van het college van bestuur van de UT. Hij volgt per 1 september Victor van der Chijs op, die vorige maand vertrok. Ook de nieuwe vicevoorzitter is bekend: Machteld Roos. Zij volgt vanaf 1 september Mirjam Bult op.

Photo by: Wendy van Bree/Peter Valckx

Vinod Subramaniam is geen onbekende voor de UT. Hij was van mei 2012 tot september 2013 wetenschappelijk directeur van onderzoeksinstituut MIRA. Daarvoor was hij bijna tien jaar lang hoofd van de vakgroep Nanobiophysics. Voor zijn komst naar de UT in 2004 was hij onder meer verbonden aan het Max Planck Institute for Biophysical Chemistry in Göttingen, Duitsland en in 2002 werkte hij bij AstraZeneca als senior-onderzoeker. Sinds 2015 is Subramaniam rector aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam.

Subramaniam zegt zich te verheugen op zijn aanstelling aan de UT. ‘Mijn carrière in Nederland begon op de UT in 2004 en ik ben verheugd om terug te keren naar de UT in de rol van voorzitter. Het voelt daarom als thuiskomen.’

Tweemaal witte rook

Ook de nieuwe vicevoorzitter van het CvB werd vandaag bekend gemaakt in de persoon van Machteld Roos. De carrière van Roos begon als consultant voor IBM. Sindsdien heeft ze diverse leidinggevende functies bekleed in zowel de publieke als private sector. Momenteel is Roos directeur van de Environmental Sciences Group van Wageningen University and Research (WUR), met in haar portefeuille onderzoek en bedrijfsvoering.

Roos volgt Mirjam Bult op, die per 1 september lid wordt van de Raad van State. Ze laat weten verheugd te zijn met haar benoeming. ‘Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te kunnen leveren aan deze ondernemende en hightech universiteit.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.