Opnameapparatuur gevonden in ITC Hotel

| Redactie

Een nachtsurveillant heeft onder deuren van studentenkamers in het ITC International Hotel audio-opnameapparatuur geplaatst. De UT deed aangifte tegen de beveiliger bij de politie, die de zaak nu verder onderzoekt.

Photo by: RIKKERT HARINK

Alle UT-studenten in het hotel ontvingen vanmiddag een mail van het hotel, waarin de kwestie werd uitgelegd. ‘Wij betreuren het enorm dat dit in ons hotel plaatsvond. We nemen de zaak zeer hoog op, omdat dit inbreuk is op jullie privacy’, aldus het hotel. In de mail wordt vermeld dat er in eerste instantie onder één deur afluisterapparatuur werd gevonden, maar al snel bleek dit in meerdere studentenkamers het geval te zijn.

De dader – van wie het nog gissen is naar de motieven – is in dienst van een beveiligingsbedrijf, ingehuurd door de UT. De UT heeft het beveiligingsbedrijf verzocht maatregelen te nemen tegen de medewerker. De persoon zou in ieder geval niet meer werkzaam zijn in het ITC Hotel, zo staat in de mail.  ‘Het beveiligingsbedrijf heeft ons in een brief inmiddels excuses aangeboden.’

Het hotel verzoekt de studenten verder om alert te zijn op ‘verdachte zaken’, hun eigen kamers te controleren en zo spoedig mogelijk melding te maken. Aanstaande zaterdagmorgen, tussen 9.00 en 12.00 uur, kunnen studenten met vragen terecht bij de faculteit ITC. Aanmelden kan daarvoor per mail.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.