Week geen UT-onderwijs, daarna digitaal

| Rense Kuipers , Rik Visschedijk

Het college van bestuur heeft vandaag besloten om het UT-onderwijs tot en met vrijdag 20 maart stil te leggen wegens het coronavirus. Tot die tijd zorgen de opleidingen dat ze zo goed mogelijk digitaal onderwijs kunnen verzorgen. Thuiswerken is het devies voor zowel studenten als medewerkers.

Photo by: Rikkert Harink

Het crisisteam vraagt studenten om onderwijsgebouwen te mijden, tenzij er strikte noodzaak is. Het TechMed-gebouw is alleen toegankelijk voor medewerkers. De afzonderlijke opleidingen communiceren met hun studenten over de manier waarop het onderwijs na 23 maart wordt gegeven. Ook bij bijvoorbeeld studievertraging door de maatregelen, zijn de opleidingen aanspreekpunt.

De opleidingen krijgen de komende week de tijd om na te denken over hoe ze hun onderwijs op afstand willen aanbieden. Daarvoor krijgen ze ondersteuning vanuit de diensten CES en LISA. De UT verzoekt studenten om hun tijd nuttig te besteden. ‘We moedigen ze aan om creatief te zijn en uitdaging op te zoeken’, zegt woordvoerder Laurens van der Velde.

Thuiswerken is het devies de komende tijd, zowel voor wetenschappelijke staf als de ondersteuning. De UT roept daarvoor op om afspraken te maken met leidinggevenden en collega’s. Wie wel op de campus of in het ITC-gebouw is, kan in ieder geval nog eten in de Waaier, Spiegel, Vrijhof of in het ITC-restaurant. Faciliteiten die verder nog open zijn, zijn de Bastille en de bibliotheek. Maar op veel plekken blijven de deuren dicht, zoals het DesignLab, het Sportcentrum, de Pakkerij en het Watersportcomplex van Euros.

Verder roept de UT op om alleen internationaal te reizen als dat strikt noodzakelijk is. De faculteit kan beslissen om een geplande reis te annuleren.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.