UT-verkiezingsdebat op O&O-plein

| Jelle Posthuma

Internationalisering, medezeggenschap en studiedruk: er is genoeg om te bespreken tijdens hét UT-verkiezingsdebat. De lijsttrekkers van de partijen, zowel studenten als medewerkers, gaan daarom op 28 mei met elkaar in discussie op het O&O-plein.

Photo by: Arjan Reef

U-Today en Studium Generale tekenen samen voor de organisatie van dit verkiezingsdebat, dat om 12.45 uur begint. Debatleiders zijn Rik Visschedijk (U-Today) en Hiska Bakker (Studium Generale). Het publiek kan rekenen op gratis lunch. De voertaal is Engels, maar iedereen – ook vanuit het publiek - is vrij om in het Nederlands te spreken.

Stof tot discussie

De kandidaten gaan elkaar, aan de hand van een aantal stellingen, verbaal te lijf. Wat vinden zij bijvoorbeeld van de werk- en studiedruk op de UT? En hoe zet hun partij zich daarvoor in? En moeten Nederlandse studenten niet gewoon het recht hebben om een Nederlandse studie aan de UT te kunnen volgen? Kortom, genoeg stof tot discussie. Aan het einde van het debat krijgen alle lijsttrekkers de kans om in één minuut te vertellen waarom het belangrijk is om hun partij je stem uit te brengen.

Digitaal stemmen

Aanleiding voor dit debat zijn de verkiezingen voor de universiteitsraad, vanaf maandag 28 mei tot en met vrijdag 1 juni. Dit jaar kunnen zowel medewerkers als studenten digitaal stemmen op hun favoriete partij en kandidaat. Iedereen krijgt daarvoor een uitnodiging per mail. De uitslag wordt vrijdagmiddag 1 juni in de bestuursvleugel bekend gemaakt.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.