Wie wordt docent van het jaar 2016?

| Rense Kuipers

De finalisten voor de Centrale Onderwijsprijs zijn Janneke Alers (BMT, GW), Erik Faber (CreaTe) en Martin van der Hoef (ST, ATLAS). Na de finale, op donderdag 19 mei, moet blijken wie van de drie zich ‘docent van het jaar 2016’ mag noemen.

Photo by: Marjolein Lindeman

Geen van de drie kanshebbers heeft eerder de Centrale Onderwijsprijs in ontvangst mogen nemen. Traditiegetrouw houden ze tijdens de finale een minicollege en moeten ze vragen beantwoorden, waarna het aanwezige publiek en de jury bepalen wie de prijs van 2500 euro wint.

Iedere studievereniging reikt jaarlijks een Decentrale Onderwijsprijs uit aan de docent die het beste onderwijs geeft of het meest heeft betekend voor de respectievelijke opleiding.

Erwin Hans

De winnaars van de Decentrale Onderwijsprijs zijn automatisch genomineerd voor de Centrale Onderwijsprijs, sinds 1991 georganiseerd door een commissie van het Overleg Studieverenigingen. De commissie bepaalt de uiteindelijke drie finalisten.

Vorig jaar was het Erwin Hans (technische bedrijfskunde) die de Centrale Onderwijsprijs op de UT won. Ook in een soortgelijke landelijke verkiezing kwam hij ver, maar moest hij het afleggen tegen een docent van de Hanzehogeschool Groningen.


De finale is op donderdag 19 mei vanaf 15.45 uur (15.30 uur inloop) in Horst C101.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.