UT-hoogleraar Vinod Subramaniam wordt rector VU

| Paul de Kuyper

Vinod Subramaniam, als (onbezoldigd) hoogleraar nanobiofysica verbonden aan de UT, wordt per 1 september de nieuwe rector van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam.

Subramaniam is sinds 2004 hoogleraar aan de UT en doet onderzoek naar parkinson. Hij was bovendien een jaar lang wetenschappelijk directeur van instituut MIRA. Die baan verruilde hij in 2013 voor een functie als wetenschappelijk directeur van FOM-instituut AMOLF.

‘Een fantastische kans’, zegt Subramaniam, die op 1 september begint aan de VU. ‘Ik heb met heel veel plezier op een prachtige universiteit gewerkt, de UT. Soms komen er mooie kansen voorbij, zoals eerst AMOLF en nu de VU. Die wil ik niet laten gaan.’

Onbezoldigd hoogleraar

Na zijn overstap naar AMOLF was Subramaniam alleen nog als onbezoldigd hoogleraar verbonden aan de vakgroep Nanobiophysics Group, die onder leiding staat van Mireille Claessens. Subramaniam is onder andere nog promotor van een aantal promovendi.

Wat zijn nieuwe baan als VU-rector betekent voor zijn UT-aanstelling, weet de in India geboren hoogleraar nog niet. ‘Ik zal de komende weken met de groep en de decaan bespreken wat de consequenties zijn.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.