Nominaties docent van het jaar 2015

| Jasmijn Kol

Erwin Hans, Johnny Søraker en Mark van Vuuren staan in de finale van de Centrale Onderwijsprijs. Studenten kunnen dinsdag 9 juni in Waaier 1 kiezen wie de beste docent van de UT is.

Photo by: Agnes Booijink

De drie genomineerde docenten geven tijdens de finale allemaal een college van elk twintig minuten. Een jury en het publiek bepalen daarna wie zich een jaar lang UT-docent van het jaar mag noemen.

Johnny Søraker (PSTS) en Mark van Vuuren (communicatiewetenschap) viel die eer al eerder te beurt; Søraker in 2012, Van Vuuren in 2008. Erwin Hans (technische bedrijfskunde) won de prijs nog niet.

Innovatie voor inspiratie

Iedere studievereniging reikt jaarlijks een Decentrale Onderwijsprijs uit aan de docent die het beste onderwijs geeft of het meest heeft betekend voor de desbetreffende opleiding.

De winnaars hiervan zijn automatisch genomineerd voor de Centrale Onderwijsprijs, die sinds 1991 georganiseerd wordt door een commissie van het Overleg Studieverenigingen.

Aan alle kandidaten moesten een brief schrijven over het thema ‘Innovatie door Inspiratie’. De vijf beste kandidaten werden geïnterviewd door de commissieleden waarna nog twee docenten afvielen voor de finale.

2500 euro

De winnaar van de Centrale Onderwijsprijs ontvangt 2500 euro en wordt gehuldigd tijdens de opening van het academisch jaar in september. In 2014 won Jurnan Schilder (werktuigbouwkunde) de prijs.

De finale van de Centrale Onderwijsprijs 2015 vindt dinsdag 9 juni 2015 plaats in Waaier 1 van 13.45 tot 16.00 uur. Aansluitend zal er een borrel plaatsvinden in de Zilverling.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.