Nieuws gemist? Palestina-protesten & cameraprotocol

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Photo by: RIKKERT HARINK
CvB: wel in gesprek met Palestina-actiegroep, geen banden verbreken

Het college van bestuur gaat volgende week in gesprek met actiegroep Enschede Students for Palestine, maar is geenszins van plan om banden met Israël-gerelateerde instellingen te verbreken. Dat liet het CvB weten aan de universiteitsraad woensdagochtend. ‘Je kan het met elkaar oneens zijn, maar we moeten met elkaar in gesprek blijven.’

Lees hier.

Camerabeelden Pakkerij na incident vaak verloren

Het cameraprotocol bij de studentenverenigingen in de Pakkerij werkt onvoldoende. Opnames van incidenten gaan verloren door administratieve rompslomp. De Uraad adviseert daarom het protocol aan te passen.

Lees hier. 

UT koerst af op (lichtelijk) hogere instroom

De UT lijkt in september weer meer eerstejaars te kunnen verwelkomen dan de afgelopen collegejaren. Dat laten de laatste vooraanmeldingscijfers zien. Een instroom van rond de 2300 eerstejaars bachelorstudenten ligt in de lijn der verwachting, grofweg driehonderd studenten meer dan afgelopen september.

Lees hier. 

Technische geneeskunde gaat loten in plaats van selecteren

De UT-bacheloropleiding technische geneeskunde vervangt per september 2025 haar selectieprocedure voor een ongewogen loting. Dat is een voorgenomen besluit van het college van bestuur.

Lees hier. 

Gedwongen ontslagen, geen verplicht vak Nederlands en meer bijzonderheden

Anderstalig personeel moet misschien ontslagen worden als een opleiding weer overstapt op het Nederlands, blijkt uit het nieuwe wetsvoorstel over internationalisering. Ook interessant: buitenlandse studenten hoeven niet ‘verplicht’ Nederlands te leren.

Lees hier. 

Open brief aan CvB: verbreek banden met Israël

UT-studenten en -medewerkers stuurden maandagochtend een open brief aan het college van bestuur. De eis van actiegroep Enschede Students for Palestine: de UT moet ‘stoppen met het samenwerken met bedrijven en instellingen die het geweld in de Gazastrook faciliteren’.

Lees hier. 

Veiligheidsberaad wil af van vuurwerkopslag in woonwijken na UT-onderzoek

Het Veiligheidsberaad wil dat er een einde komt aan de opslag van vuurwerk in woonwijken. Aanleiding voor die conclusie is het UT-onderzoek ‘Leren van twee vuurwerkrampen’ dat UT-hoogleraar René Torenvlied uitvoerde.

Lees hier. 

'De wereld verandert, de UT moet tijdig inspelen op ontwikkelingen'

Welke ontwikkelingen van buitenaf gaan hun stempel drukken op de UT? Medewerkers van de dienst Strategie & Beleid kwamen tot een zevental trends en bijbehorende adviezen. Maar wat daarmee gedaan wordt, dat is nog de vraag. Initiatiefnemers Inge Broekman en Lisette Woud over het document.

Lees hier. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.