Nieuws gemist? Subsidie voor Einsteintelescoop & ov-boetes

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Miljoenensubsidie voor koeling Einsteintelescoop

De UT ontwikkelt samen met de lokale bedrijven Demcon kryoz en Cooll een geavanceerd koelsysteem voor de Einsteintelescoop. Daarvoor krijgt het consortium een subsidie van 2,6 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds.

Lees meer.

Zorgen om dalend activisme, Student Union komt met implementatieplan

Er zijn zorgen over de staat van het studentenactivisme op de UT. Dat vinden zowel de universiteitsraad als rector Tom Veldkamp. De Student Union werkt momenteel aan een ‘implementatieplan’ om het activisme op te krikken.

Lees meer.

UT-alumna leert kinderen interactief omgaan met de dood

Hanne van Willigenburg studeerde in 2007 af op de UT aan de masteropleiding Educational Science & Technology (EST). Nu zet ze in haar eigen praktijk gaming en animation in om kinderen interactief te leren omgaan met de dood. Ze schreef recent het boek Dood & Doei.

Lees meer.

DUO legt te hoge ov-boetes op, meent rechter

Studenten krijgen al jarenlang te hoge boetes als ze hun ov-kaart niet op tijd stopzetten. Studiefinancier DUO heeft nog niets veranderd na een bijna twee jaar oude uitspraak van de rechter.

Lees meer.

Dutch Student Orchestra treble for UT student Jitse Leeftink

For the third consecutive year, UT student Jitse Leeftink is playing in the Dutch Student Orchestra (NSO). This year, he also became treasurer of the board. On Wednesday, the orchestra performed in Enschede.

Read more. 

 Vrouwen maken meer kans op Veni-beurs dan mannen

Het verschil is klein, maar aan het begin van hun wetenschappelijke carrière maken vrouwen meer kans op een beurs bij onderzoeksfinancier NWO dan mannen. Dat stellen drie hoogleraren.

Lees meer.

‘PhD’s die lesgeven maken zich zorgen over de politieke koers’

‘Mind the Gap’ is vrijdag het thema van de jaarlijkse P-NUT PhD & EngD Day. Bestuursleden Lea Berkemeier en Bram Kohlen merken dat naderende veranderingen in het hoger onderwijs ook promovendi niet onberoerd laten.

Lees meer. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.