Nieuw ITC-onderkomen in de race voor ‘schoolgebouw van het jaar’

| Redactie

Het nieuwe onderkomen van de faculteit ITC op de campus maakt kans op de titel ‘schoolgebouw van het jaar 2023’. De Langezijds-verbouwing is een van de vijf genomineerde projecten in deze categorie van de Architectenweb Awards, een nationaal platform voor architecten.

De dit jaar opgeleverde verbouwing van Langezijds viel op architectonisch vlak onder de verantwoordelijkheid van Civic Architects, VDNDP, Studio Groen+Schild en DS Landschapsarchitecten. Hun werk viel in de smaak van de jury voor de Architectenweb Awards, die de transformatie van het Langezijds-gebouw een ‘totaalverhaal’ noemt op het gebied van ruimtegebruik, duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke elementen. ‘Het beton- en staalcasco is zichtbaar, inclusief de gebruikssporen en nieuwe zaagsnedes. Eikenhouten puien en de bamboe verdiepingsvloer voegen een warme toon toe.’

Het nieuwe ITC-onderkomen werd afgelopen april al officieus geopend. De verhuizing wordt op 25 oktober officieel gevierd. Twee weken later, op 8 november, wordt bekend of het gebouw in architectenkringen de titel ‘schoolgebouw van het jaar’ mag dragen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.