Uitbreiding The Gallery: 4000 vierkante meter kantoor- en labruimte erbij

| Redactie

Verzamelgebouw The Gallery wordt momenteel fors uitgebreid. De begane grond wordt betrokken bij het gebouw, waarmee er 4000 vierkante meter aan kantoor- en labruimtes toegevoegd wordt. De werkzaamheden zijn naar verwachting in de loop van 2024 afgerond.

Waar de werkzaamheden voor de komst van de faculteit ITC in gebouw Langezijds richting afronding gaan, gaat aan de andere kant van het gebouw juist de schop in de grond. Het gedeelte van het gebouw dat onder de vlag van ‘The Gallery’ opereert, kent een zogeheten multi-tenantconstructie. Het biedt onderdak aan onder andere het DesignLab van de UT, Novel-T, start-ups en andere bedrijven.

Dat gedeelte wordt flink uitgebreid. De begane grond – tot voor kort een potpourri van pilaren en parkeerplekken – is sinds afgelopen maand een bouwplaats. Uitbater A.S.R. Real Estate breidt de faciliteiten van The Gallery uit, met 4000 vierkante meter aan kantoor- en labruimte. ‘Met de uitbreiding kunnen we deze extra ruimte bieden aan de spin-offs vanuit de Universiteit Twente, start-ups die zich graag in de buurt van de Universiteit Twente vestigen en bestaande ondernemingen die willen groeien’, zegt Mariska Rimmelzwaan, leasingmanager van het ASR Dutch Science Park Fund.

Bedoeling is ook dat de parkeerfaciliteiten rondom het gebouw uitgebreid worden en dat er meer laadpalen voor elektrische auto’s komen. De werkzaamheden moeten in het tweede kwartaal van 2024 afgerond zijn.

Impressie: The Gallery na uitbreiding (beeld: A.S.R. Real Estate)

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.