Rust en ruimte op verbeterde website en app U-Today

| Redactie

Meer ruimte voor het belangrijkste nieuws, pushmeldingen en een speciale portal als uithangbord voor advertenties en onze journalistieke dienstverlening. De website en de apps van U-Today kregen/krijgen een update. Hieronder lees je over de belangrijkste aanpassingen.

Homepage: meer rust en ruimte voor urgentie

Te beginnen met onze homepage. De afgelopen jaren was die tamelijk drukbezet: een uitgelicht hoofdartikel met het belangrijkste verhaal van de dag, met daarnaast drie kleine blokjes met andere nieuwsberichten, dáárnaast nog eens een ticker met het laatste nieuws en de best gelezen artikelen en daaronder nóg een featured-blokje waarin we regelmatig rubrieken uitlichten.

‘Less is more’ wordt niet voor niets zo vaak geroepen. Zo kiezen wij bewust voor het breder en beter uitlichten van de drie belangrijke artikelen van dat moment. Wie verder wil lezen, kijkt dan vooral bij ‘more news’, of scrol verder naar beneden voor de achtergrondverhalen en interviews van ‘Spotlight’, columns en opiniestukken bij ‘Opinion’, studentikoze en luchtige verhalen bij ‘Campus Life’ of wetenschapsverhalen bij ‘Science’.

Artikelen: minder gedrongen, betere leesbaarheid

Ook op artikelniveau is er sprake van een cosmetische wijziging. Ze staan nu gecentreerd en de letters zijn groter voor verbeterde leesbaarheid. Opnieuw om meer rust op de pagina te creëren en zo de lezer een zo prettig mogelijke leeservaring te bieden.

Pushmeldingen

De U-Today app ontvangt volgende week de laatste updates. Wie de app al heeft (Android of iOS), zal niet alleen zien dat de nodige bugs uit de weg zijn geruimd. Je kan ook pushmeldingen ontvangen (als je dat wilt natuurlijk). Wees gerust, je krijgt niet bij elk nieuw artikel dat we publiceren zo’n melding. We kijken bewust en bedachtzaam naar het belangrijkste nieuws dat het waard is om direct met je te delen.

Ons portfolio uitgelicht op ‘Advertising & Services’

Onafhankelijke journalistiek bedrijven is onze kerntaak. Daarnaast is er de portal Advertising & Services, waar U-Today relaties en bedrijven de mogelijkheid biedt om te adverteren, advertorials te plaatsen, vacatureteksten, enzovoorts. Ook hebben we veel ervaring en expertise in huis, op het gebied van schrijven, eindredactie en gepersonaliseerde (digitale) magazines maken. Die expertise en ervaring zetten we graag in voor de UT-gemeenschap, maar staat los van het bedrijven van onze journalistieke activiteiten op www.utoday.nl . Op die manier blijft onze journalistieke onafhankelijkheid gewaarborgd. Nieuwsgierig? Neem vooral een kijkje op deze portal.

Diverse andere kleine wijzigingen

Naast bovengenoemde wijzigingen – uitgevoerd door SST Software - pasten we  achter de schermen ook tal van andere zaken aan. Denk aan het updaten van gedateerde informatie op statische pagina’s, het bieden van aanvullende informatie over onze journalistieke werkwijze, het wegpoetsen van een paar vervelende bugs en verbeterde beveiliging ‘aan de achterkant’ van www.utoday.nl.

Tips en suggesties? Altijd welkom!

Heb je ergens een fout gevonden of mocht je nog suggesties hebben voor hoe we onze website verder kunnen verbeteren? Mail dan naar [email protected]!

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.