Nieuwe werkplaats ET moet groter, oplevering uitgesteld

| Rense Kuipers

De bouw van de nieuwe werkplaats voor de faculteit ET loopt vertraging op. Reden is een wijziging in het ontwerp, om het machinepark op de begane grond passend te krijgen. Door de uitbreiding zijn enkele miljoenen euro's extra nodig voor het project.

Aan het ontwerp zoals dat er lag, is eigenlijk niet veel veranderd, legt ET-directeur bedrijfsvoering Mariska Giesen uit. ‘Vanuit de gebruikers kwam echter feedback dat er meer ruimte nodig zou zijn om het machinepark passend te krijgen. Vervolgens verkenden we meerdere opties. De apparatuur op verschillende plekken verspreiden zou onwenselijk zijn. Na een reality check kwamen we tot deze beslissing: een iets groter gebouw. Daar staat het CvB ook achter.’

De nieuwe, grotere werkplaats komt nog steeds, volgens plan, tussen Noordhorst en Kleinhorst. Vanwege de extra ruimte (in totaal 4600 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen), stijgen de verwachte kosten van het project met enkele miljoenen euro's. Ook loopt het project ongeveer een half jaar vertraging op, de oplevering staat nu gepland voor de zomer van 2023. ‘Een minimale vertraging. En nu kunnen we bij de start van het nieuwe collegejaar in september direct gebruik  maken van de faciliteiten’, aldus Giesen.

Een bijkomend voordeel van de herziene plannen ziet ze in de extra onderwijsruimte die vrijkomt. ‘Niet alleen is er genoeg ruimte voor het machinepark op de begane grond. We weten allemaal dat er gebrek is aan onderwijsruimte. Omdat het ontwerp grotendeels hetzelfde blijft – een vierkant gebouw – is er op de bovenverdiepingen meer ruimte voor onderwijs.

CUBE

De faculteit hield ook een namenwedstrijd voor de nieuwe werkplaats. De winnende naam, CUBE, is bedacht door hoogleraar Jutta Arens en universitair docent Matthias Feinaeugle. CUBE verwijst zowel naar het vierkante ontwerp als de beoogde bestemming: Technology, Teaching en Training – in breedte, hoogte en diepte.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.