| Rense Kuipers | Photo by: Frans Nikkels

Nieuwe TNW-thuisbasis in Carré

De verbouwing en verhuizing op de derde verdieping van Carré is zo goed als af. Wat eerst de plek was van het Experimental Centre of Technical Medicine, werd afgelopen half jaar verbouwd tot nieuwe thuisbasis voor drie TNW-opleidingen en hun studieverenigingen. Een fotoverslag.

Een nieuwe thuisbasis moet het zijn voor de opleidingen technische natuurkunde, scheikundige technologie en Advanced Technology, op de derde verdieping van Carré. Een half jaar geleden ging de sloophamer in de eerste muur.

De verbouwing is mede het gevolg van extra geld dat vrijkwam door de Wet Studievoorschot – beter bekend als het leenstelsel. Hoog op het verlanglijstje van TNW-studenten: het versterken van de gemeenschap en het uitbreiden van studieruimtes.

Dat is de afgelopen maanden gebeurd in Carré. Zo’n 950 vierkante meter werd verbouwd. Nu prijken er ruimtes voor (zelf)studie, projectwerk en socializen, maar ook koffiecorners en kantoren. Het geheel: een ‘homebase’ als kloppend hart voor de faculteit.

Belangrijke rol daarin spelen de studieverenigingen. Arago (technische natuurkunde) zat al op deze verdieping in Carré. Astatine (Advanced Technologie) en Alembic (scheikundige technologie) verhuizen momenteel nog de laatste spullen richting Carré. Ze kregen allen hun eigen verenigingsruimtes.

Niet alles is nieuwerwets. In de verenigingsruimtes kunnen leden nog steeds neerploffen op hun oude, vertrouwde banken. ‘Alles wat opnieuw goed gebruikt kon worden, krijgt gewoon een nieuwe bestemming’, aldus Bertus Dierink, die de verhuizing coördineerde.

Arago-voorzitter Imke Nijenbanning is in ieder geval erg blij met de nieuwe buren. ‘Als je kijkt naar andere verenigingen die al dichtbij elkaar zaten, die hebben door de jaren heen al een sterke band opgebouwd. We zaten hier voorheen alleen in een hoekje, nu kunnen we veel meer de verbinding opzoeken.’

Naast de studieverenigingen, verhuist ook een flink deel van de onderwijsondersteuning van de opleidingen naar de derde verdieping van Carré. De faculteit EWI kreeg overigens ook ruimte in Carré en gebruikt die vooralsnog als kantoorruimte voor promovendi.

Het is nog de vraag of de nieuwe homebase vanaf september vol in gebruik genomen kan worden. ‘We hopen dat we op z’n minst een deel van de studieruimte open kunnen gooien’, zegt Nijenbanning. ‘En het is belangrijk dat we als vereniging er zitten als aanspreekpunt, in het bijzonder voor eerstejaars. Het blijft immers je hoofdtaak als vereniging, om studenten te helpen.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.