Coop twee weken dicht voor verbouwing

| Jelle Posthuma

Campussupermarkt Coop gaat vanaf 10 juli twee weken dicht voor een verbouwing. De nieuwe winkel krijgt onder meer een keuken voor verse maaltijden, een servicebalie met PostNL-pakketpunt én een slijterij. Op 25 juli opent de gerenoveerde supermarkt weer haar deuren.

Coop Vandaag, zoals de nieuwe supermarkt gaat heten, past beter bij ‘het snelle leven’ van de huidige student, vertelt eigenaar Tasos Tzinoudis.De nieuwe winkel is vergelijkbaar met de Spar City in het centrum van Enschede. We krijgen veel producten voor directe consumptie, zoals belegde broodjes, verse maaltijden, pizza’s, smoothies en een yoghurttap. Daarnaast krijgt de nieuwe Coop een slijterij voor de verkoop van sterke dranken. Dat was er nog niet op de campus.

Pakketpunt en zelfscankassa’s

Volgens Tzinoudis wordt het assortiment niet kleiner. ‘We krijgen andere producten. Ook de prijzen gaan niet omhoog. Het nieuwe assortiment past beter bij de wensen van deze tijd: trendy en hip. Daarnaast krijgt de winkel vier zelfscankassa’s waar klanten hun eigen boodschappen kunnen afrekenen en een PostNL-pakketpunt om pakketjes op te halen en in te leveren. Toen ik drie jaar geleden eigenaar werd, was dit mijn plan voor de campussupermarkt.’

Vanaf volgende week woensdag wordt de winkel volledig gestript. ‘We zijn al een paar weken bezig om de verse artikelen eruit te werken’, vertelt bedrijfsleider André Ensink. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat we op 25 juli weer opengaan. Voor de verbouwing gaat dertig man aan de slag. De supermarktbranche is er bedreven in. Het is allemaal superstrak gepland.’

Op donderdag 25 juli om 12.00 uur opent Coop Vandaag haar deuren. Het wordt een stille opening, weet Ensink. ‘Pas na de zomervakantie, op 2 september, is de officiële opening van de nieuwe winkel.’ Tzinoudis vult aan: ‘Dan gaan we een beetje gek doen, maar dat blijft voorlopig nog een verrassing.’

(Foto: Zo gaan de maaltijdkeuken en de yoghurttap eruitzien in de nieuwe Coop Vandaag op de campus)

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.