Faculteitsbesturen in nieuw jasje

| Maaike Platvoet

De invulling van de nieuwe faculteitsbesturen per 1 september is rond. Daarmee treedt het eerste deel van het reorganisatieplan UT2020 in werking. Het college van bestuur hoopt met deze meerkoppige faculteitsbesturen op een meer integrale aansturing op onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.

Het faculteitsbestuur gaat in het nieuwe collegejaar een ‘collegiaal bestuur’ vormen, met de decaan als voorzitter. Verder nemen een portefeuillehouder onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering zitting. Een student aansluiten in de rol van adviseur.

Studentleden

De namen van die nieuwe studentbestuurders op zijn nog niet bekend. Wel zijn de studentleden van de faculteitsraden door de decaan gevraagd om met een voordracht te komen. De studentenadviseurs worden benoemd voor één jaar.

Faculteitsbesturen

Het bestuur van de faculteit BMS ziet er als volgt uit: decaan Theo Toonen, portefeuillehouder onderzoek Ellen Giebels, portefeuillehouder onderwijs Ciano Aydin en portefeuillenhouder bedrijfsvoering Marion Kamp.

De faculteit Engineering Technology: decaan Geert Dewulf, portefeuillehouder onderzoek Bart Koopman, portefeuillehouder onderwijs Marjolein Dohmen en portefeuillehouder bedrijfsvoering David Korringa.

De faculteit ITC: decaan Tom Veldkamp, portefeuillehouder onderzoek Alfred Stein, portefeuillehouder onderwijs Jaap Zevenbergen, portefeuillehouder Capacity Development Freek van der Meer en portefeuillehouder bedrijfsvoering Erna Leurink.

De faculteit TNW: decaan Hans Hilgenkamp, portefeuillehouder onderzoek Wiendelt Steenbergen, portefeuillehouder onderwijs Nieck Benes en portefeuillehouder bedrijfsvoering Christy Schoonheijt-Oude Veldhuis.

Nieuwe decaan

Voor de faculteit EWI geldt dat de termijn van de huidige decaan Peter Apers afloopt per 31 december. Met de benoeming van een nieuwe decaan worden ook de nieuwe portefeuillehouders benoemd. Tot die tijd is Peter Apers decaan en waarnemend portefeuillehouder onderzoek. De portefeuillehouder onderwijs is Jan Willem Polderman en directeur bedrijfsvoering Stephan Maathuis.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.