Hogekamp: dakterras, fitness en karaoke

| Rense Kuipers

Een dakterras, karaokeruimte en een fitnessruimte voor hotelgasten die straks komen logeren in De Hogekamp. Het gebouw moet in juli 2018 klaar zijn om 445 studenten te huisvesten. Een kijkje in de keuken.

Photo by: Studio Hank
Een sfeerimpressie van de binnenkant van een studentenkamer.

De studentenkamers hebben een oppervlakte variërend van 20.5 m² tot 23.5 m², met enkele uitschieters richting de 30 m², licht Rogier Janse de Jonge van projectontwikkelaar Van Wijnen toe. ‘Allemaal volledig gestoffeerd en gemeubileerd, met eigen toilet, badkamer en keuken. Kleding wassen kan in een van de gemeenschappelijke ruimtes.’

Karaoke, fietsenstalling en dakterras

De begane grond en kelder krijgen naast een wasserette ook vrijetijdsruimtes. ‘Een tv-kamer, karaokekamer, een ruimte voor sport en spel, een loungeruimte en een gezamenlijke studieruimte’, dist Janse de Jonge op. Daarnaast zal de fietsenstalling ook in de kelder komen. ‘Uitbater Camelot denkt eraan om hier ook een fietsenservice aan te bieden.’

Het gebouw telt negen verdiepingen voor de short-stay studentenwoningen (contracten van 11 maanden). Bovenop de Hogekamp komt een dakterras met daaromheen een glazen wand, weet Janse de Jonge te melden.

Conferentiehotel

Er komen niet alleen studentenwoningen in de Hogekamp. Ook conferentiehotel Drienerburght verhuist ernaartoe. Op de begane grond komen een lobby, restaurant en conferentiezalen. Op de verdiepingen erboven 72 kamers voor hotelgasten.

Op verdieping 9 wordt plaatsgemaakt voor iets luxere ‘executive kamers’ en een grote vergaderruimte. Op het dak komt een fitnessruimte van 50 m² voor de hotelgasten.

‘Snel starten met bouw’

De inpandige sloop is nog in volle gang, in het gebouw dat al jaren leegstaat. Binnenkort moet ook de toren (aan de kant van de parkeerplaats en de Vrijhof) aangepakt worden. ‘Het kost de nodige tijd’, weet Janse de Jonge. ‘Ik denk dat we tot en met de zomervakantie nodig hebben. Daarna willen we zo snel mogelijk starten met de bouw.’

De projectontwikkelaar wil het gedeelte van de studentenhuisvesting in juli 2018 voltooid hebben. Het conferentiehotelgedeelte moet snel daarna volgen. Janse de Jonge mikt op kwartaal 3 of 4 van 2018.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.