Kick-off Career Service

| Rik Visschedijk

Eén centraal loket voor alle studiebegeleiding en carrièrevragen. Met de inrichting van het Career Service Students gaat een ‘langgekoesterde wens’ in vervulling. Dinsdag is de kick-off.

‘Op de UT zijn we bezig met een inhaalslag op het gebied van career services’, zegt Hans Oeloff (directeur Centre for Educational Support). ‘Andere universiteiten hebben al tien jaar of langer een Career Service en wij krijgen regelmatig de vraag naar een centrale ingang. Bijvoorbeeld van (internationale) studenten, stagecoördinatoren, studentendecanen en psychologen.’ Rector Thom Palstra benadrukte eerder al het belang van de voorziening op de UT: ‘Een centrale aanpak is echt nodig’.

Aanspreekpunt

Studenten vaardigheden bijbrengen voor hun latere carrière en hen voorbereiden op de arbeidsmarkt, dat is de kern van het Career Service. ‘Daarnaast zijn we ook aanspreekpunt voor het bedrijfsleven, studentenbegeleiders en docenten’, zegt carrièrebegeleider Hemo Oumenad. ‘Het Career Service is een eerste ingang voor alle activiteiten die we op de UT hebben.’ Het loket is in eerste instantie grotendeels online. Daarnaast is een aantal dagen een secretariaat in de Vrijhof en komt er op termijn ook nog een fysiek loket bij de studenten op de derde verdieping van de Bastille.'

Activiteiten

Het Career Centre werd in december in de Uraad besproken. De studentenfracties maakten zich zorgen over dubbeling van activiteiten en het weghalen van verantwoordelijkheden bij studenten. Maar het is, zo benadrukt Oumenad, niet de bedoeling om in het vaarwater te komen van studie- en studentenverenigingen die activiteiten op het gebied van carrière hebben.

‘Integendeel; het Career Service verbindt al die initiatieven die nu versnipperd plaatsvinden. We maken zichtbaar wat er al is en kunnen studenten en bedrijven snel verwijzen naar de juiste contactpersoon. Dat doen we samen met alle betrokken partijen: Student Union, Marketing & Communicatie en Strategic Business Development. Maar we willen ook nauwer gaan samenwerken met bijvoorbeeld het alumnibureau, HR Center for Training en Development, Kennispark en Twente Branding.’


De kick-off vindt dinsdag van 15.30 tot 18 uur plaats in het Atrium. Daar zal het Career Service zich presenteren en vervolgens is er een interactieve sessie waarin deelnemers kunnen meedenken, suggesties doen en vragen stellen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.