Eerste 12 promovendi uit '100-aio-plan' aan de slag

| Paul de Kuyper

De eerste twaalf promovendi uit het ‘100-aio-plan’waarmee de UT de samenwerking zoekt met het bedrijfsleven kunnen aan de slag. In het najaar volgt een tweede ronde met nog eens 28 promotieplekken.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De UT kondigde eind 2014 aan de komende jaren honderd extra aio’s aan te stellen die voor de helft betaald worden door de industrie. Het ministerie van Economische Zaken heeft het plan 'Top Technology Twente UT promotieplaatsen' (populair ook wel '100-aio-plan' genoemd) nu goed gekeurd, laat het college van bestuur weten.

Dat betekent dat de eerste twaalf promovendi aan de slag kunnen. In oktober of november volgt de volgende ronde waarbij nog eens 28 aio’s worden aangesteld.

Helft financiering uit bedrijfsleven

De promotieplaatsen worden voor de helft gefinancierd door het bedrijfsleven. De promovendi die deel uitmaken van het ‘100-aio-plan’ – dat komt uit de koker van directeur strategisch business development Miriam Luizink – moeten meerwaarde creëren voor de industrie op vijf onderzoeksgebieden.

Deze onderzoeksthema’s zijn: safety and security, advanced materials, medical technology and devices, wireless and remote sensing en advanced manufacturing and mechatronics. De eerste twaalf aio's gaan aan de slag advanced materials, medical technology and devices en advanced manufacturing and mechatronics.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.