UT werkt samen met Massachusetts General Hospital

| Rense Kuipers

De UT gaat samenwerken met het Massachusetts General Hospital (MGH), het grootste ‘teaching hospital’ van Harvard, dat bekend staat als een van de beste ziekenhuizen wereldwijd. Collegevoorzitter Victor van der Chijs en prodecaan Health and Technology Maarten IJzerman tekenden namens de UT gisteren de overeenkomst.

De samenwerking is gericht op twee dingen, zegt IJzerman. Enerzijds de samenwerking met het Axis Center voor radiologie van het MGH. Anderzijds het benoemen van Rajiv Gupta, directeur van het Axis Center, als visiting professor bij de faculteit TNW.

IJzerman licht toe: ‘De samenwerking met de radiologieafdeling is specifiek voor technische geneeskunde, voor de uitwisseling van studenten. In Boston is een enorme afdeling met zo’n 800 mensen die daar fundamenteel fysisch onderzoek uitvoeren.’

Ook voor gezondheidswetenschappen ziet IJzerman mogelijkheden bij het MGH, bij het Institute for Technology Assessment, waar ze zich volgens IJzerman richten op de doelmatigheid van nieuwe imaging technologie.

‘Op alle vlakken iets doen’

IJzerman is inmiddels terug uit Boston, waar hij ook gesprekken voerde bij het Olin College of Engineering, volgens hem vergelijkbaar met University College ATLAS. Daarnaast was hij bij de Research & Development afdeling van zorgverzekeringsmaatschappij Optum Labs. IJzerman wil de samenwerking met de regio verder uitbreiden. ‘Boston is een geweldig gebied met veel mogelijkheden. Op alle vlakken kun je iets doen.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.