UT start leergang voor onderwijsinnovatie

| Paul de Kuyper

De UT begint een leergang voor ‘potentiële trekkers van onderwijsinnovatie’. Tien wetenschappers worden opgeleid om de onderwijskwaliteit binnen de UT te versterken.

Photo by: Arjan Reef

Voor de zomer start de leergang Educational Leadership, een initiatief dat erop gericht is onderwijsinnovatie een impuls te geven. ‘Als we op het gebied van onderwijsinnovatie een vooraanstaande universiteit willen zijn, moeten we ook investeren in opleiding van mensen die onderwijskwaliteit verbeteren’, aldus Maria Sjerps van human resources.

De cursus is bedoeld voor wetenschappers op sleutelposities voor het onderwijs, bijvoorbeeld opleidingsdirecteuren. Onderwerpen die aan bod komen zijn visies op leren, projectonderwijs, veranderkundige processen en methoden voor beoordeling en toetsing.

Pilot

De leergang Educational Leadership duurt vijftien maanden en bestaat uit acht bijeenkomsten en een project op het gebied van onderwijsinnovatie. Ook gaan de deelnemers op studiereis naar universiteiten die ze zelf als goede voorbeelden zien voor het UT-onderwijs.

Voorlopig geldt de opleiding als een pilot. Mocht de cursus aanslaan, dan zal hij om de paar jaar worden gehouden, verwacht Sjerps.

De UT organiseert de leergang samen met de Rijksuniversiteit Groningen. Mogelijk sluit ook Eindhoven nog aan. Educational Leadership is ontwikkeld aan de Universiteit Utrecht. Vanuit de UT is er al veel animo voor de cursus. De leergang gaat definitief door als ook Groningen (en eventueel Eindhoven) voldoende cursisten hebben.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.