UT werkt samen met groot Singaporees agentschap

| Johannes de Vries

Het bezoek van CvB-voorzitter Victor van der Chijs aan Zuidoost-Azië levert morgen concreet resultaat op. Hij ondertekent dan een samenwerkingsovereenkomst met het Singaporese A*STAR (Agency for Science, Technology and Research).

Photo by: Rikkert Harink

Dat gerenommeerde agentschap doet onderzoek op de gebieden biomedische wetenschappen, natuurwetenschappen en engineering.

Professor Julius Vancso is het brein achter de samenwerking. Hij is al langer verbonden aan het Singaporese agentschap. Samen met Van der Chijs en professor Hans Hilgenkamp reist hij sinds vorige week door Maleisië en Singapore.

Door de samenwerking kunnen excellente UT-PhD’s een deel van hun promotie in Singapore doen en komen er andersom Singaporese PhD-kandidaten naar Twente.

‘Deze samenwerking past in de bredere internationaliseringsambitie die de UT aan het uitrollen is. De universiteiten in Maleisië en vooral Singapore die we momenteel bezoeken behoren tot de absolute wereldtop. Het is interessant om te zien hoe onze hoogleraren de internationale samenwerking met deze instelling vorm geven’, citeert de UT Van der Chijs in een persbericht.

De CvB-voorzitter komt komend weekend terug. Tijdens zijn reis schrijft hij zo nu en dan een blog.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.