RoboCup eindigt voor Twente

| Jelle Posthuma

RoboTeam Twente is op een zevende plaats geëindigd in de A-divisie van het wereldkampioenschap voor robotvoetbal. Daarmee zit het avontuur in Montréal er voor de Tukkers bijna op.

Het Twentse team verloor gisteren in de play-offs met 2-0 van het Amerikaanse UMass Minutebots. De teams gingen in eerste instantie redelijk gelijk op. UMass werkte de bal twee keer in de goal van de Tukkers, maar beide schoten werden afgekeurd door de wedstrijdleiding. Ook Twente kreeg een grote kans, toen ze mochten aanleggen voor een penalty. Helaas voor de Tukkers kreeg hun robot het niet voor elkaar om een goed schot te produceren, waarmee de kans op een voorsprong was verkeken.

Afgekeurd doelpunt

In de tweede helft was het Amerikaanse team sterker. UMass kreeg opnieuw met een afgekeurd doelpunt te maken, maar wist ook twee keer te scoren. De twee veldgoals brachten de eindstand op 2-0 in het voordeel van de Amerikanen. Met deze nederlaag eindigde het RoboCup-avontuur voor de Twentse studenten op de derde wedstrijddag van het toernooi.

Nachten doorhalen

Na afloop praatte teamleider Jeroen Weener nog even met de Amerikaanse tegenstanders. ‘Ze zeiden: we dachten eigenlijk dat jullie zouden winnen, na jullie goede wedstrijd tegen de Dragons. Helaas kregen ze ongelijk. Nu zit ons toernooi erop. Ik weet niet wat het programma wordt voor de komende dagen. Vooral de jongens van de software hebben wel wat rust verdiend. Zij haalden drie nachten door om de technische problemen te verhelpen.’

Teamgenoot Luka Sculac gaf aan dat hij de komende dagen nog in de conferentiehal is te vinden. ‘Hopelijk kunnen we morgen nog een testwedstrijd spelen tegen een ander team. Dit is een mooie gelegenheid om te oefenen op een groot veld, want zo’n wedstrijdmat hebben we thuis niet liggen.’