Nieuwe studentenpartij heet De Ambitieuze Student

| Paul de Kuyper

DAS, De Ambitieuze Student, zo heet de nieuwe studentenpartij die begin juni meedoet aan de verkiezingen van de universiteitsraad. De partij wil zich onder andere inzetten voor studenten die ook actief zijn naast hun studie.

Photo by: Arjan Reef

De komst van de nieuwe studentenpartij werd vorige maand al aangekondigd door de verenigingen Taste, Audentis, Alpha, AEGEE, Euros Roeien en DHC Drienerlo. Inmiddels is de naam bekend en staat vast dat DAS een gooi gaat doen naar Uraad-zetels.

Volgens student advanced technology Joep Kiewiet, een van de initiatiefnemers van DAS, werken op dit moment zo’n vijftien studenten aan de positionering van de nieuwe partij, het partijprogramma en de kandidatenlijst. Uiterlijke 8 april moet De Ambitieuze Student zijn aangemeld voor de verkiezingen.

Daarna wordt ook het partijprogramma bekendgemaakt. ‘Zelfontplooiing is zeker niet minder belangrijk dan het hoofddoel, een academische opleiding’, zegt Kiewiet over DAS. ‘We positioneren ons vanuit de student die ook extracurriculair actief is.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.