Nieuws gemist? Geen introkampen meer & Solar Team naar Zuid-Afrika

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Een mechanisch petanquefeestje in een zonnig Van Heekpark

Twaalf groepen eerstejaarsstudenten Mechanical Engineering speelden donderdag een competitie jeu de boules. Het toernooi vormde het slotstuk van een maandenlange periode van ontwerpen, analyseren en produceren van een gemechaniseerde petanquemachine.

Lees meer.

Miljoenenbeurzen en een nieuwe identiteit voor vakgroep Onderwijskunde

De voormalige vakgroep Onderwijskunde zet haar werkzaamheden voort als ‘Professional Learning & Technology’. De nieuwe identiteit gaat gepaard met de start van zes grote onderzoeksprojecten en bijna een verdubbeling in personeel.

Lees meer.

#Twexit: UT maakt X-account inactief

De UT is vanaf heden niet meer actief op X, het voormalige Twitter. Dalende relevantie, minder interactie en een zeer beperkt bereik liggen ten grondslag aan het besluit om het account inactief voort te laten bestaan.

Lees meer.

Solar Team Twente debuteert op Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika

Solar Team Twente verschijnt in september 2024 aan de start van de Sasol Solar Challenge in Zuid Afrika. Het is de eerste keer dat het Twentse team deelneemt aan de race, die bekendstaat als één van de meest uitdagende zonneraces ter wereld.

Lees meer.

Stuurgroep Kick-In: geen introductiekamp meer

Geen introductiekampen meer tijdens de opleidingsprogramma’s van de Kick-In. Dat is het advies van de Kick-In stuurgroep, die vindt dat een programma op de campus beter past bij de doelen van de introductie en ‘de huidige tijdsgeest’.

Lees meer.

UT establishes 26 all-gender toilets

The UT establishes more all-gender toilets on campus. A total of 26 toilets in various buildings will be designated as all-gender.

Read the article.

Op-ed: ‘Let’s all dress up’

In a opinion piece, adjunct professor of Physics of Fluids Alvaro Marin advocates for equality for academic staff, especially in the ceremonial gowns that are worn. ‘We would then turn PhD defences into real academic celebrations in which we can all dress up and celebrate together as equals.’

Read his opinion piece.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.