#Twexit: UT maakt X-account inactief

| Stan Waning

De UT is vanaf heden niet meer actief op X, het voormalige Twitter. Dalende relevantie, minder interactie en een zeer beperkt bereik liggen ten grondslag aan het besluit om het account inactief voort te laten bestaan.

De UT was vijftien jaar actief op Twitter, sinds juli omgedoopt tot X door nieuwe eigenaar Elon Musk. In die tijd bouwde @UTwente een volgersschare op van ongeveer 46.000 accounts en het UT-account verzond ruim 18.000 tweets/posts. Daar komen geen nieuwe posts meer bij. ‘In de laatste jaren nam de relevantie steeds verder af: er is een significante daling zichtbaar in de vermeldingen, activiteit van medewerkers en studenten, webcare-vragen en ook de interactie op posts nam sterk af. Ondanks de ruim 40.000 volgers is het bereik zeer beperkt’, aldus woordvoerder Laurens van der Velde.

De UT kiest er bewust voor om het account niet te verwijderen, maar inactief te laten bestaan. ‘Behoud van het account is noodzakelijk om te voorkomen dat anderen zich kunnen voordoen als de UT. Ook blijft de mogelijkheid zo bestaan om in de toekomst weer activiteiten op X te ondernemen als daar aanleiding voor is.’

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.