Solar Team Twente debuteert op Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika

| Stan Waning

Solar Team Twente verschijnt in september 2024 aan de start van de Sasol Solar Challenge in Zuid Afrika. Het is de eerste keer dat het Twentse team deelneemt aan de race, die bekendstaat als één van de meest uitdagende zonneraces ter wereld.

De Sasol Solar Challenge staat om het jaar op de agenda. Teams uit alle delen van de wereld dienen in acht dagen zoveel mogelijk kilometers af te leggen tussen Johannesburg en Kaapstad. Dit jaar start de race op 13 september, de finish volgt een week later.

De race staat te boek als zeer uitdagend, omdat er op strategisch vlak wat anders wordt gevraagd dan tijdens de World Solar Challenge in Australië. Zo kunnen teams namelijk dagelijks extra ‘lussen’ maken, maar moet er om 17.00 uur gefinisht worden. Anders volgen er strafpunten. De race telt bovendien meer hoogtemeters, onder doorgaans zwaardere weersomstandigheden. 

Afgelopen oktober kwam het Solar Team traditiegetrouw uit op de World Solar Challenge. Met zonneauto RED X eindigde het Twentse team op de tweede plaats. In 2021 won Solar Team Twente de Solar Challenge Morocco.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.